Wat is permanente make-up?
Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid, dit is de huidlaag die direct onder de opperhuid ligt. Het inbrengen gebeurt met hele dunne naaldjes. Deze naalden zijn er in verschillende soorten en maten, waardoor verschillende technieken en effecten mogelijk zijn. Permanente make-up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is iets anders. Omdat de pigmenten oppervlakkig worden aangebracht in de huid blijft de kleur natuurlijker en mooier. Een tatoeage wordt dieper in de huid ingebracht en is daardoor blijvend. Permanente make-up vervaagt in de loop der jaren.

Hoe snel vervaagt permanente make up?
In de loop van de jaren zal het pigment vervagen door de huid zelf en door de zon. Permanente make-up (wenkbrauwen) blijft gemiddeld 1,5 tot 2 jaar mooi. Opfrissen is dan aan te raden om de kleur en vorm aan te houden. Eyeliner blijft langer mooi.

Voor wie is het geschikt?

Permanente make-up is eigenlijk geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar. Bij sommige ziektes of aandoeningen kunt u beter geen permanente make-up laten zetten. Informeer hiervoor bij onze salon.

Ik ben zwanger of ik geef borstvoeding. Mag ik behandeld worden?
Ons advies is om PMU uit te stellen tot een later moment.

Is het laten zetten van permanente make-up veilig?
Bij PMU Casa garanderen we dat we veilig werken. We zijn in het bezit van een geldige vergunning van de GGD. We werken hygiënisch en leveren topkwaliteit.

Moet ik mijn wenkbrauwen scheren voor de behandeling?

Nee, dat is niet de bedoeling. Hoe meer wenkbrauwhaartjes hoe natuurlijker het resultaat.

Hoe lang duurt de behandeling?
De eerste behandeling duurt gemiddeld tussen de 1,5 tot 2 uur. De behandeling bestaat uit het bespreken van de wensen en mogelijkheden en de kleurkeuze. Daarna volgt het voortekenen en de behandeling zelf.

Is de behandeling pijnlijk?

Nee, maar het zetten van permanente make-up is niet gevoelloos. Vaak wordt het gevoel van epileren als pijnlijker ervaren. Als u dit wenst, wordt er vooraf een verdovende crème (Emla) aangebracht. Deze crème kunt u bij uw huisarts opvragen en dient u zelf mee te nemen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Om het gewenste resultaat te behalen, zijn er meerdere behandelingen nodig. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid wordt gebracht verliest na ongeveer 1 maand 30 – 40% van zijn kleur. Wij brengen de pigmenten bij de wenkbrauwen in 2 tot 3 behandelingen in. Laagje voor laagje, omdat er zo meer nuance in kleur en intensiteit verkregen wordt. Na 2 tot 3 behandelingen zit het er perfect op.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?
Tussen elke behandeling zit een periode van 6 weken.

Is het eindresultaat direct zichtbaar?
Nee, nog niet direct. Het eindresultaat zie je pas na 1 tot 2 weken. De huid is na de behandeling licht gezwollen en in het begin, na de behandeling, is de kleur van de pigmentatie donkerder. Dat wordt nog zo’n 40 procent lichter.

Waarom zijn mijn wenkbrauwen na de behandeling zo donker?
Bij het inbrengen van het pigment brengen we het pigment in de lederhuid in. De dode huidcellen zuigen zich vol met het pigment waardoor de pigmentatie de eerste dagen donkerder en duidelijker aanwezig is. Deze dode huidcellen verliest u na 3 tot 4 dagen. Nadat dit gebeurd is, ziet u de kleur die blijft.

Wat moet ik vermijden na de behandeling?
Laat de behandelde huid gedurende drie dagen droog, dus geen water, niet zwemmen, niet naar de sauna. U krijgt van ons vaseline mee. Smeer de huid 1x per dag in. Niet vaker, want vaseline onttrekt wat pigment uit de huid. Vermijd 2 tot 3 weken zonnebank en direct zonlicht.

Kan ik nog gewone make-up gebruiken?
Ja, dat kan, maar niet direct. Breng, indien gewenst, de make-up op de behandelde plekken pas na 5 dagen aan.

Kan ik een allergische reactie krijgen?
Mensen kunnen overal een allergie voor ontwikkelen, dat valt niet uit te sluiten. Het komt echter bijna nooit voor dat er een allergie ontstaat door de pigmenten. Permanente make-up wordt juist vaak gezet bij mensen die allergisch zijn voor normale make-up.

Moet ik mijn permanente make-up tijdens de vakantie beschermen?
Ja, dat is zeker aan te raden. Zonlicht is niet goed voor permanente make-up. Het zorgt ervoor dat het pigment in de wenkbrauw vervaagt. Gaat u fietsen, wandelen, zonnen of zwemmen smeer uw wenkbrauwen dan in met sunblock.